Mehanizem unije na področju civilne zaščite: Izboljšanje učinkovitosti sistemov za preventivo za leto 2019

Razpisovalec:

Evropska komisija, Generalni direktorat za humanitarno pomoč in civilno zaščito (ECHO)

Predmet javnega razpisa:

Generalni direktorat Evropske komisije za humanitarno pomoč in civilno zaščito (ECHO) je v okviru mehanizma Unije na področju civilne zaščite objavil javni razpis, namenjen sofinanciranju dejavnosti na področju  izboljšanja učinkovitosti sistemov za preventivo pred naravnimi nesrečami in nesrečami, ki jih povzroči človek, za leto 2019.

Termin »preventiva« pomeni vsako dejanje, namenjeno zmanjševanju tveganj ali ublažitvi škodljivih posledic nesreče za ljudi, okolje in premoženje, vključno s kulturno dediščino. Razpis za leto 2019 je osredotočen na krepitev odpornosti na podnebne spremembe v Evropi (notranji proračun) in sosednjih državah (zunanji proračun).

Potencialni prijavitelji:

Nepovratna sredstva se lahko dodelijo pravnim osebam, za katere velja zasebno ali javno pravo, iz držav upravičenk v okviru mehanizma Unije na področju civilne zaščite, ki izpolnjujejo razpisne pogoje. Sodelujejo lahko tudi mednarodne organizacije. V okviru zunanjega proračuna lahko sodelujejo tudi naslednje države: Albanija, Bosna in Hercegovina, Kosovo, Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina, Alžirija, Egipt, Izrael, Jordanija, Libanon, Libija, Maroko, Palestina ter Tunizija. Glede drugih pogojev in partnerskih zahtev glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

Notranji proračun: 1 500 000 €, zunanji proračun: 900 000 €

Zneski in delež financiranja:

V okviru notranjega proračuna lahko prijavite projekte v vrednosti do 1 000 000 €, v okviru zunanjega proračuna pa v vrednosti do 400 000 €.

Rok za oddajo prijav: 4. april 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619