REC: Razpis za sodelovanje projektov na področju ozaveščanja o državljanskih pravicah EU in vključevanja mobilnih državljanov EU ter vzpostavitve nacionalnih volilnih omrežij

Razpisovalec:

Evropska komisija, Generalni direktorat za pravosodje, svobodo in varnost

Predmet javnega razpisa:

Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje, svobodo in varnost je v okviru programa za pravice, enakost in državljanstvo objavil javni razpis, namenjen sofinanciranju mednarodnih projektov na področju ozaveščanja o državljanskih pravicah ter spodbujanja demokratične udeležbe med državljani EU, ki prebivajo izven svoje matične države, in nezadostno zastopanih skupin, vključno z ženskami, Romi in mladimi (sklop 1) ter  podpori pri vzpostavitvi nacionalnih volilnih omrežij (sklop 2) za leto 2019.

Potencialni prijavitelji:

V okviru sklopa 1 se lahko na razpis prijavijo pravne osebe javnega in zasebnega prava iz držav upravičenk v okviru programa za pravice, enakost in državljanstvo, zahteva se partnerstvo med organizacijami iz najmanj dveh upravičenih držav. V okviru sklopa 2 so prijavitelji na razpis javni organi, pristojni za volilne zadeve, kot partnerji pa lahko sodelujejo pravne osebe javnega in zasebnega prava, prijavite lahko nacionalne ali mednarodne projekte. Sodelujejo lahko tudi mednarodne organizacije. Glede drugih zahtev glej razpisno dokumentacijo.

Vrednost razpisa:

1.500.000 EUR

Zneski in delež financiranja:

Prijavite lahko projekte v vrednosti nad 75 000 EUR (v okviru sklopa 1 ni zgornje omejitve, v okviru sklopa 2 je zgornja omejitev 100 000 EUR), Komisija sofinancira do 80% upravičenih stroškov.

Rok za oddajo prijav: 11. april 2019

Več informacij in prijavni obrazci: Domača stran razpisa

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619