Starost - darilo mladim

 

S projektom naslavljamo problem staranja prebivalstva in s tem povezane vedno bolj pereče socialne izključenosti najstarejših prebivalcev v zasavski regiji, obenem pa bomo v duhu solidarnosti aktivirati mlade za zelo konkreten in ciljno usmerjen medgeneracijski dialog s starejšimi. Izhodišče za naš projekt je povečevanje deleža starega prebivalstva v zasavski regiji in v Sloveniji ter pomanjkanje programov, ki bi starejšim zagotovili večjo vključenost v družbo oziroma jim omogočili, da svojo vlogo v družbi uresničujejo in doživljajo svojo starost dostojanstveno.

Celoten projekt je spremljala promocija prostovoljstvo v regiji, še posebej med mladimi, sklepna faza projekta je bola namenjena razširjanju rezultatov projekta, v katero smo vključili tudi objavo zapisov zgodb, misli, nasvetov, modrosti in vrednot starejših, ki je bila na ogled z razstavo v avli na Občini Litija med 17. in 31. 12. 2021.

Projekt izvaja skupina mladih iz zasavske regije.

Vodji projekta: Regina Polc in Urša Trentelj.

FB stran: www.facebook.com/StarostDariloMladim

 

Izvedene aktivnosti od 1. 1. - 31.12. 2021:

 

 

Projekt sofinancira Evropska solidarnostna enota.

Obdobje izvajanja aktivnosti: 1. 1. 2021 - 31. 12. 2021

Vrednost projekta: 6.822,00 EUR

 

Organizacija:

Društvo za podporo civilne družbe - podružnica Litija 

Ponoviška cesta 12, 1270 Litija 

 

Kontakt:

Klara Kržišnik

klara.krzisnik@consulta.si

059 927 619

 

 

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00