Evropski center za informiranje civilne družbe

Pobuda Evropskih informacijskih centrov za civilno družbo želi omogočiti organizacijam civilne družbe in javnim institucijam, da se aktivno udeležijo v procesih oblikovanja evropske politike in odločanja z odpravljanjem pomanjkanja informacij in zagotavljanjem dodatnih informacij o sredstvih in priložnosti, ki jih ponuja Program Evropa za državljane

Mreža informacijskih centrov za civilno družbo je sestavljena iz neodvisnih (evropskih in nacionalnih) virtualnih in fizičnih centrov za državljane in nevladne organizacije, ki nudijo informacije in strokovno pomoč pri programu Evropa za državljane in podpirajo oblikovanje partnerstev za izvedbo akcij, ki so v skupnem interesu.

Centri se nahajajo v 12 državah in delujejo kot neformalna civilna predstavništva v Bolgariji, Romuniji, Grčiji, Italiji, Avstriji, Makedoniji, Črni gori, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Latviji, Danskem in Sloveniji. V Sloveniji je uradni partner Društvo za razvoj podeželja LAZ, aktivnosti in podporo centra pa opravlja Društvo za podporo civilne družbe.

 

Namen projekta:

Podpora in razvoj stimulativnega okolja za povečanje civilne participacije na nacionalni in evropski ravni z izgradnjo široke evropske mreže centrov za podporo civilne družbe.

 

Aktivnosti:

  • Razširitev in vzpostavitev Evropskih civilnih informacijskih/podpornih centrov v partnerskih državah

  • Nudenje podpore v zvezi s programom Evropa za državljane

  • Organiziranje srečanj in delavnic za predstavnike ciljnih skupin
  • Razvoj dolgoročnih partnerstev med deležniki

Projekt se je zaključil 31. 12. 2014.

Izvedba tega projekta je bila financirana s strani Evropske komisije.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00