Twinfos - informiranje in podpora pobratenju

Izvajalci projekta:

 

Nosilec: Društvo za razvoj in varovanje GEOSS-a

Vače 10, 1252 Vače

davčna številka: 15826864

matična številka: 1161865

 

Partner: Mladinska organizacija za celostni razvoj EYfSD iz Craiove, Romunija

 

Kratek opis projekta:

Projekt je namenjen izboljšanju projektov pobratenja mest s pomočjo izmenjave dobrih praks, povezovanjem zainteresiranih strani in razvojem novih spretnosti ter znanj za krepitev mednarodnega sodelovanja, spodbujanja državljanov k aktivnemu evropskemu državljanstvu ter razvijanja občutka skupne evropske identitete.

S projektom smo pripomogli k povezovanju ljudi iz različnih  držav, medkulturnemu dialogu in izmenjavi izkušenj, ki bogatijo zakladnico znanja državljanov. Skupaj z romunskim partnerjem EyfSD smo sodelovali kot vezni in podporni člen med občinami iz obeh držav in spodbujali k uspešnemu pobratenju slovenskih mest z romunskimi.

 

Aktivnosti:

- izobraževanja za krepitev veščin s področja vodenja in izvajanja mednarodnih projektov;

- mednarodna konferenca za predstavnike občin in organizacij obeh držav, ki so pokazale interes za pobratenje in tako ponujena možnost, da se osebno spoznajo in navežejo stike za nadaljnje sodelovanje;

- spletna stran www.twinfos.eu, ki omogoča iskanje partnerjev in vsebuje bazo dobrih praks slovenskih pobratenih mest;

- številne promocijske akcije za animiranje prebivalcev in seznantevi s konceptom in učinki pobratenja ter programov Evropa za državljane.

 

Kontakt:

info@consulta.si

059 927 619

 

Obdobje izvajanja in vrednost projekta:

Od 1.1.2011 do 31.12.2011, 52.410,00 €

 

Projekt je delno financirala Evropska Komisija, in sicer v okviru programa Evropa za državljane, Akcija 1 podporni ukrep 2.2.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00