Znani so prejemniki sredstev Razpisa za dolgoživo družbo

Zaključen je postopek izbora vlog prispelih na Razpis za sofinanciranje novih storitev nevladnih organizacij na področju dolgožive družbe 2022/2023. Potrjeni so trije predlogi nevladnih organizacij iz zasavske regije, ki bodo razvijali nove storitve za reševanje izzivov in naslavljanje potreb dolgožive družbe v zasavski regiji. Čestitke!

Na Razpis za sofinanciranje novih storitev nevladnih organizacij na področju dolgožive družbe 2022/2023, so prispele tri vloge, ki so izpolnjevale pogoje in prejele zadostno število točk glede na merila. Za sofinanciranje so bile potrjene vse tri vloge.

Odobreni projekti so:

Kulturno društvo Svoboda Trbovlje, projekt: Gledališki dnevi, odobrena sredstva: 1.000,00 EUR.

Društvo upokojencev Litija, projekt: Vzpostavitev info točke, točka za podporo starejšim pri vključevanju v socialno aktivno in zdravo življenje, odobrena sredstva: 1.000,00 EUR.

Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno, projekt: Tako je dišalo nekoč, odobrena sredstva: 1.000,00 EUR.

Skupna vrednost projektov s sofinanciranjem, ocenjenim prostovoljskim delom in lastnimi sredstvi organizacij je v skupni višini 10.088,00 EUR.

Veselimo se novih storitev nevladnih organizacij, ki odgovarjajo na izzive dolgožive družbe in pomembno prispevajo h kakovostnejšemu življenju starostnikov, medgeneracijskemu povezovanju in prostovoljstvu v zasavski regiji.

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00