Župan Občine Vrhnika vidi potencial v razvoju turizma

V tokratni novički vam predstavljamo pogled na vrhniške nevladne organizacije. Župan Občine Vrhnika je napovedal, da bo Občina v prihodnje dajala poudarek na razvoj turizma. Ob tem je poudaril, da pričakuje povezovanje in dobro sodelovanje med turističnimi organizacijami in društvi. 

G. Cukjati je na vprašanje o tem kako on vidi delovanje nevladnih organizacij v vrhniški občini odgovoril pozitivno. Tudi sam se je kot otrok udejstvoval v športnem, kulturnem in gasilskem društvu. Zato tudi sam zelo podpira nevladne organizacije, saj bogatijo družben prostor. Na Občini načina sodelovanja z NVO ne bodo spreminjali, so pa v letošnjem letu kljub proračunskemu minusu, povečali sredstva za podporo le-teh za 10%.


Na vprašanje glede vključevanja nevladnih organizacij v procese odločanja je župan odgovoril, da so vključene v javnih razpravah, pri sprejemanju letnih programov, strategij. 


G. Cukjati pravi, da obstaja želja, da bi se tudi na Vrhniki začelo razvijati področje mladine. Trenutno so sicer na tem področju aktivni Klub vrhniških študentov, skavti, taborniki, želja pa je, da se v prihodnosti vzpostavi tudi mladinski center. Občina redno skrbi za počitniške programe otrok, lansko leto je sodelovalo več kot 600 otrok. Programi so brezplačni in tako dostopni vsem otrokom, skrb za koordinacijo, pa je prevzel vrhniški zavod. 


Za konec je župan poudaril tudi turistični izziv in potencial. Meni, da je razvoj turizma možen pri vseh društvih, saj obstaja športni turizem, kulturni turizem itn. Ob tem je izpostavil turistično društvo Blagajana, ki na tem področju dobro deluje in uspešno upravlja več pomembnih turističnih objektov. 


Tudi Občina Vrhnika razmišlja o participativnem proračunu, na nek način to že obstaja. Krajevnim skupnostim so namenjena sredstva, s katerimi razpolagajo sami. 


G. Cukjati je na vprašanja odgovoril kratko in jedrnato, celoten intervju je dostopen na naši spletni strani, na TEJ povezavi. 

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru