Publikacija Dobre prakse slovenskih občin in NVOjev

Publikacija Prostori ZA skupnost vsebuje dobre prakse iz dvanajstih regij in kakšni koraki so potrebni, da prostore v javni lasti najemajo nevladne organizacije, ki izvajajo vsem dostopne programe in projekte. Na koncu publikacije so zbrana tudi konkretna priporočila občinam skupaj z zakonskimi podlagami.

Na vseh regionalnih stičiščih, kjer delamo neposredno z občinami, ugotavljamo, da tiste občine, ki tudi na tak način krepijo povezave med nevladnimi organizacijami, skupnostjo in občinami, delujejo bolje in bližje ljudem, občankam in občanom.

Zato smo pripravili nabor dobrih praks, kjer s kolegicami in kolegi iz dvanajstih regij opisujemo, kaj vse se da in kakšni koraki so potrebni, da prostore v javni lasti najemajo nevladne organizacije, ki izvajajo vsem dostopne programe in projekte.

Iz naše regije je predstavljena dobra praksa iz občine Zagorje ob Savi.

Publikacijo najdete na tej povezavi.

Posnetek konference pa tukaj.
 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00