Priložnosti za sredstva v okviru programa Evropa za državljane

Vas zanima izvajanje evropskih projektov? Spoznajte priložnosti za pridobivanje sredstev in izvajanje partnerskih projektov v okviru programa Evropa za državljane. Na spletnem srečanju, ki bo potekalo v četrtek, 2. 7. 2020 ob 10. uri boste spoznali primer dobre prakse in pogoje za prijavo na program EZD. Srečanje organiziramo v okviru Regionalnega centra NVO v sodelovanju z RRA Zasavje. 

Program Evropa za državljane je instrument spodbujanja večje vloge državljanov pri razvoju EU. Na podlagi projektov in aktivnosti, s pomočjo katerih lahko državljani neposredno sodelujejo, program EZD med drugim spodbuja evropsko državljanstvo in državljansko participacijo. 

1. septembra 2020 je rok za oddajo projektnih predlogov. Poletje je tako priložnost za iskanje partnerjev in pripravo uspešne projektne prijave

Na online srečanju boste spoznali program EZD in možnosti za financiranje projektov, ki jih program prinaša v okviru ukrepa: Pobratenje mest, Mreže mest in Projekti civilne družbe.

Preko predstavitve projekta ALL-IN, ki ga izvaja RRA Zasavje v okviru mreže mest pa boste lažje razvili svoje aktivnosti, ki bi jih lahko prijavili na razpis EZD.

  • Predstavitev projekta mreže mest: ALL-IN, Lucija Vasiljević, RRA Zasavje
  • Možnosti za financiranje projektov v okviru programa EZD, Klara Kržišnik, Regionalni center NVO

Vabljeni, da se nam pridružite, udeležba je brezplačna. 

Prijava: obvezna prijava do 1. 7. 2020 na povezavi: www.consulta.si/prijavnica

Termin: 2. 7. 2020, od 10.00 do 11.00

Izvedba: online

Izvedba online srečanja bo potekala z uporabo aplikacije Zoom. Na dan dogodka boste na svoj e-naslov prejeli povezavo za dostop. Dostopate lahko tako preko računalnika ali mobilne naprave. Če aplikacije še niste uporabljali se registrirajte na povezavi www.zoom.us. ali si prenesite aplikacijo Zoom na mobilno napravo. Za pomoč smo vam na voljo na 059 927 619.

Za pomoč pri prijavi smo nevladnim organizacijam iz zasavske regije brezplačno na voljo v okviru Regionalnega centra NVO. Za dodatna vprašanja in pomoč pa so vsem na voljo svetovalci v okviru kontaktne točke programa EZD, ki deluje v okviru CMEPIUS-a.

 

Srečanje se izvaja v okviru Regionalnega centra NVO in je sofinancirano s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru