Predstavljamo vam nove štiri NVO s potencialom

V četrtek, 29.3.2018, smo podpisali sporazum o sodelovanju s štirimi novimi NVO s potencialom. Novi NVO s potencialom so Kinološko društvo Zagorje, Ženski nogometni klub Trbovlje, Turistično razvojno društvo krajinski park Kum Dobovec in Društvo Lojtra, društvo za osebni in poklicni razvoj mladih.

Nevladna organizacija s potencialom ima vizijo, interes in kapacitete za zadovoljevanje potreb lokalnega okolja oziroma za aktivno sodelovanje pri razvoju skupnosti.  V četrtek, 29.3.2018, smo v prostorih informacijske pisarne ZLHT Regionalnega centra NVO, na Cesti Borisa Kidriča 2, v Zagorju, podpisali sporazum o sodelovanju s štirimi novimi NVO s potencialom.

Program NVO s potencialom 2016 - 2017

Programu NVO s potencialom se je konec leta 2016 priključilo osem nevladnih organizacij iz zasavske regije, tekom leta 2017 pa še dve. Priključene organizacije so bile s strani ZLHT Regionalnega centra NVO deležne poglobljene podpore pri razvoju in krepitvi njihove organizacije. Poleg organiziranih delavnic so bile deležne še poglobljenega mentorstva in strokovnih usposabljanj s strani različnih izvajalcev.

Program NVO s potencialom 2018-2019

V letu 2018 v ZLHT Regionalnem centru NVO nadaljujemo s programom NVO s potencialom. Za leto 2018 in 2019 smo oblikovali svež program usposabljanj in izvedli novo povabilo za vključitev dodatnih nevladnih organizacij v program NVO s potencialom. Prvi krog izbora kandidatov je potekal januarja in februarja 2018, konec marca pa so k programu uradno pristopile prve štiri nevladne organizacije.

Novi NVO s potencialom so Kinološko društvo Zagorje, Ženski nogometni klub Trbovlje, Turistično razvojno društvo krajinski park Kum Dobovec in Društvo Lojtra, društvo za osebni in poklicni razvoj mladih.

V programu NVO s potencialom se ob podpori ZLHT Regionalnega centra NVO v letu 2018 krepi skupaj 14 nevladnih organizacij, ki s svojimi dejavnostmi naslavljajo različne lokalne in regionalne potrebe in skrbijo za višjo kakovost življenja v okolju.

Če ste tudi vi NVO s potencialom in želite vašo organizacijo v prihodnjih dveh letih intenzivneje krepiti, nam to sporočite na 059 619 268 ali nam pišite na kristijan.adamlje@consutla.si.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619