Občina Dobrova-Polhov Gradec starejšim omogoča, da čim dlje ostanejo v domačem okolju

Tokrat nam je svoj pogled na nevladni sektor v svoji občini razkril župan Občine Dobrova–Polhov Gradec, g. Setnikar. Na vprašanje o zaznanih spremembah v preteklem mandatu je župan odgovoril, da so ta leta izkoristili za dialog in gradnjo vezi med Občino in lokalno skupnostjo ter nevladnimi organizacijami. Pohvalil je sodelovanje med NVO in ocenil, da so le-te v tej občini dobro organizirane, kvalitetne in raznolike, ter aktivno sodelujejo pri soustvarjanju dogodkov in dejavnosti, ki se dogajajo v njihovem lokalnem prostoru. 

G. Setnikar je izpostavil projekt »Zdravje na vsakem koraku«, s katerim njihovim občanom in ostalim omogočajo vključevanje v izobraževalne, sprostitvene, ustvarjalne programe, ter s tem vplivajo na življenjski slog ljudi in obenem na izboljšanje zdravja, počutja, delovne storilnosti, telesne kondicije in tkanju novih poznanstev. Ta program soustvarjajo tudi društva. Drug izpostavljen projekt, realiziran preteklo leto, pa je projekt »Polhov doživljajski park«, katerega so uredili z parkovno zasaditvijo in postavitvijo montažnega odra, katerega s pridom uporabljajo tudi različna društva.

Na vprašanje o izzivih na področju sociale, mladih, športa, turizma in kulture, je župan odgovoril, da so področje sociale že nadgradili, Občina Dobrova-Polhov Gradec, pa bo v letu 2019 odprla dnevni center za varstvo starejših, ter s tem starejšim omogočila, da čim dlje ostanejo v domačem okolju. Na področju mladih napovedujejo strategijo razvoja, saj je pomembno, da je občina po meri mladih. Glede ostalih področij pravi, da jih sofinancirajo preko javnih razpisov in da s svojimi usmeritvami sledijo temu, da bi povezali njihovo turistično, kulturno in športno ponudbo z lokalnim gospodarstvom.

Župan pravi, da Občina društva z različnimi aktivnostmi spodbuja k sodelovanju, občinska uprava je na razpolago pri svetovanjih in odgovarjanjih na vprašanja, obenem pa bodo še naprej upoštevali potrebe in želje nevladnih organizacij.

Celoten intevju je dostopen na TEJ povezavi.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00