Objavljen je razpis Programa za NVO (mali projekti) EGP-finančni mehanizem

Objavljen je javni razpis Programa za NVO v okviru Finančnega mehanizam EGP v okviru katerega je na voljo 340.184€ za male projekte. katerih višina se bo gibala med 10.000 in 20.000€. Predvideno je, da bo podprtih najmanj 17 projektov. Prijavijo se lahko NVO, katerih letni prihodek v letu 2013 ni presegel 50.000 evrov. Rok za oddajo razpisne dokumentacije je do 30. maja 2014.

Razpis podpira projekte na naslednjih področjih:

  • demokracija
  • človekove pravice
  • socialna enakakost
  • področje otrok in mladine
  • varstvo okolja 
  • socialno varstvo

Maksimalna višina donacije lahko znaša največ 90 % celotnih upravičenih stroškov projekta. Razliko najmanj 10 % upravičenih stroškov morajo kriti prijavitelj ali njegovi partnerji iz lastnih sredstev. Lastni prispevek se lahko v celoti zagotovi v denarju, ali pa delno v denarju (najmanj 50%) in delno v naravi s prostovoljskim delom (največ 50%).

Trajanje projekta je omejeno na najmanj 6 mesecev in največ 12 mesecev. Projekti se lahko predvidoma začnejo septembra 2014 in se morajo zaključiti najpozneje aprila 2016.

Posamezna organizacija lahko prijavi en projekt, kot partner pa lahko nastopa v več projektih.

​Več informacij o razpisu najdete na povezavi tej povezavi.

CNVOS in REC Slovenija organizirata informativni delavnici za predstavitev razpisa, ki bo potekala 3. aprila v LJubljani in delavnice za pomoč pri razvoju projektnih idej, ki bodo potekale v aprilu na različnih lokacijah.

V predhodnem razpisu za velike in srednje projekte v okviru Programa NVO je bilo odobrenih pa 14 prijav od ocenjenih 57. Od tega je bilo namenjenih za velike projekte 781.431 € in 472.135 € za srednje projekte. Seznam odobrenih in prijavljenih projektov si lahko ogledate na tej povezavi.

V okviru Stičišča NVO osrednje Slovenije nevladnim organizacijam iz Osrednjeslovenske regije nudimo brezplačno podporo v obliki svetovanja pri pripravi razpisnih predlogov. Za več informacij nas kontaktirajte na telefonsko številko 059 927 619.

Projekti

Regionalni center NVORegionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru

 

Pisarni sta za osebna srečanja trenutno zaprti.