Kamniški županski kandidati in društva v šoli za župane

Včeraj, 16.10.2018 so skupaj v Šolo za župane sedli predstavniki društev ter županski kandidati, pripravljeni prisluhniti nevladnim organizacijam in njihovim potrebam. Na dan so prišle številne informacije o delu društev in možnostih za izboljšavo. Namen Šole za župane je vzpostavitev dialoga med prebivalci in odločevalci v občini. 

Dogodek v Kamniku je prinesel konstruktivni dialog med odločevalci in nevladnimi organizacijami in zaključek, da je sodelovanje med odločevalci in lokalno skupnostjo ključnega pomena za dobro občine Kamnik.

"NVO morajo biti enakopraven udeleženec pri sprejemanju odločitev v lokalni skupnosti." M.P.

"Z NVO je treba komunicirati in sodelovati in to bo moj način dela kot župana." D.P.

Po koncu debate med kandidati in društvi je gospa Alenka Blazinšek Domenis iz zavoda Nefiks predstavila še primer dobre prakse in sicer participativni proračun v občini Ajdovščina, ki je še potrdil pomen sodelovanja med odločevalci in občani. 

"Prisluhnil bom vsem predstavnikom nevladnih organizacij in v največji meri sledil predlogom." M.Z.

"Poznam problematiko (ne)sodelovanja z občinsko politiko in občinsko upravo. Nevladne organizacije so zame ključnega pomena za dobro delovanje lokalne skupnosti" S.U.

Šole za župane v Kamniku so se udeležili predstavniki društev KulKura, Makadam Kamnik, Društvo staršev otrok s posebnimi potrebami, MC Kotlovnica Kamnik, Priden možic - street theatre, Debela Veronika, županski kandidati Sandi Uršič, kandidat za župana občine Kamnik (Lista Sandija Uršiča, Dusan Papez (Lista Dušana Papeža), Igor Žavbi (Lista Marjana Šarca), Matej Slapar (Nova Slovenija), Matjaz Zorman (SDS) in predstavniki omenjenih političnih skupin.

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619