Exit Europe?!

Društvo za podporo civilne družbe skupaj z devetimi organizacijami iz Poljske, Slovaške, Madžarske, Romunije, Srbije, Luxemburga, Češke in Italije pripravlja dogodek z naslovom » Exit Europe« v okviru programa Evropa za državljane. Dogodek bo potekal v Hiši Evropske unije v sredo 14.novembra 2018 od 10.00 do 13.30.

 

Namen dogodka je mlade spodbuditi k razmišljanju o prednostih in priložnostih, ki jih prinaša članstvo v Evropski uniji, ter z njimi spregovoriti tudi o nekaterih pomanjkljivostih EU. 

Ključni vsebinski poudarki dogodka EXIT EU bodo izhajali iz naslednjih vprašanj: Se mladi sploh zavedajo kakšna je njihova vloga v evropskem prostoru, so dovolj seznanjeni s procesi v katere se lahko aktivno vključujejo in sodelujejo pri oblikovanju evropskega političnega prostora? Kaj pomeni biti aktiven državljan Evrope? Ali je morda bolje živeti izven Evropske unije in kako mladi dojemajo posledice  takšnih političnih odločitev?

Na dogodku vam bodo povabljeni gostje iz predstavništva Evropske komisije ter drugih inštitucij predstavili pomen aktivnega državljanstva, vas seznanili z procesom priprave pobude na evropski ravni, e-demokracijo ter z vzroki za pojav evroskeptizicma v evropskem prostoru. Na okrogli mizi bodo mladi iz 7 držav EU ter 1 države pristopnice razpravljali o posledicah izstopa iz EU in neposrednem vplivu na mlade. 

Vabilo z programom izvedbe  bo objavljeno v naslednjih dneh, vi pa si ta dan rezervirajte že danes in si zagotovite svoj prostor, saj je število udeležencev omejeno.

Prijave na dogodek  
Na dogodek se lahko prijavite na TUKAJ. Za več informacij pišite na info@consulta.si .

 

 

Sorodne vsebine

Exit Europe?! (11.11.2018)

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619