Društva sodelujete v akciji »NVO gre v šolo«, naj vas osnovnošolci spoznajo

Nevladne organizacije (društva, zavodi in ustanove) izkoristite možnost večje prepoznavnosti med osnovnošolci in učitelji in sodelujete v akciji »NVO gre v šolo«. Akcija bo potekala v šolskem letu 2017/18 v prvem tednu meseca oktobra.

»NVO gre v šolo« je akcija kjer šole za en dan odprejo vrata nevladnim organizacijam in jim omogočijo, da se predstavijo učencem. Cilj akcije je, da otroci spoznajo katere nevladne organizacije delujete v njihovem okolju in kakšne dejavnosti izvajate. S svojimi programi, dejavnostmi in aktivnostmi se predstavite osnovnošolcem, ki so lahko vaši potencialni člani. Akcija se bo izvajala v tednu otroka, ki poteka med 2. in 8. oktobrom 2017, na 9 osnovnih šolah osrednjeslovenske in zasavske regije.

Iz območja osrednje Slovenije so se akciji pridružile OŠ Domžale, OŠ Dob, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ 8. talcev Logatec, OŠ Marije Vere Kamnik in OŠ Hinka Smrekarja.

Iz območja zasavske regije pa v akciji sodelujejo OŠ Toneta Okrogarja iz Zagorja, OŠ Tončke Čeč iz Trbovlje, OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik iz Hrastnika in OŠ Gradec iz Litije.
 

Društva vabimo, da se prijavite s klikom na spodnje povezave (PRIJAVA) za predstavitev na izbrani šoli v vaši občini: 

OŠ Domžale - torek, 3. 10. 2017 PRIJAVA

OŠ Preserje pri Radomljah, Domžale -  sreda, 4. 10. 2017 PRIJAVA

OŠ Dob, Domžale - četrtek, 5.10. 2017 PRIJAVA

OŠ 8. talcev Logatec - torek, 3. 10. 2017 PRIJAVA

OŠ Marije Vere, Kamnik - datum znan naknadno PRIJAVA

OŠ Hinka Smrekarja, Ljubljana - datum znan naknadno PRIJAVA

**Društva iz občine Domžale se lahko prijavite na vse tri sodelujoče osnovne šole.

OŠ Tončke Čeč, Trbovlje - datum znan naknadno PRIJAVA

OŠ Toneta Okrogarja, Zagorje ob Savi - datum znan naknadno PRIJAVA

OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik, Hrastnik - datum znan naknadno PRIJAVA

OŠ Gradec, Litija - petek, 6. 10. 2017 PRIJAVA

Z zanimivo in interaktivno predstavitvijo boste nevladne organizacije pri mladih vzbudila zanimanje za članstvo, spodbudile medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in doživeto/praktično učenje med mladimi. Prijave nevladnih organizacij zbiramo do konca avgusta 2017, preko spletnega obrazca.
 

Akcija spodbuja lokalna partnerstva in med-sektorsko sodelovanje med osnovnimi šolami in nevladnimi organizacijami iz lokalnega okolja. Pobudnika in koordinatorja sta Stičišče NVO osrednje Slovenije in ZLHT Regionalni center NVO. Glavni namen je predstavitev nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov) in njihovih dejavnosti učencem in učiteljem, ter aktivno povezati osnovne šole z lokalnim okoljem.
 

Različni programi, ki jih nevladne organizacije izvajate so lahko ena od oblik učnega procesa oziroma odlična dopolnitev učnega programa. Ob prvi izvedeni akciji je tako nastal Katalog učnih programov, kjer so predstavljeni programi nevladnih organizacij, ki jih šole lahko izberejo za izvajanje dni dejavnosti. Če imate primeren program za vključitev, vabljeni, da tega opišete v prijavnici oziroma vam ga lahko pomagamo oblikovati mi. Katalog se redno nadgrajuje in dopolnjuje z novimi programi.
 

Utrinke lanskoletne izvedene akcije si lahko ogledate TUKAJ
 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte tjasa.kozlevcar@consulta.si ali tjasa.bajc@consulta.si oziroma po telefonu: 059 927 619 in 01 3209 484.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda

od 9.00 do 15.00 oz. po dogovoru

T: 01 3209 484

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda 

od 8.00 do 15.00 oz. po dogovoru

T: 059 927 619