Festival skupnosti v Litiji

Obiskovalce vabimo, da se 13.6.2015 od 8. ure dalje, pridružijo festivalskemu dogajanju na Valvasorjevem trgu v Litiji. Ne gre zamuditi priložnosti, da se  seznanite, kaj vse se dogaja okoli nas -  kdo so naši sokrajani in kako prispevajo h kreiranju življenja v skupnosti ter kaj lahko sami prispevamo na tem področju.

Poletje je čas za druženje in festivalsko dogajanje. Stičišče NVO osrednje Slovenije sodeluje kot soorganizator pri pripravi Festivala skupnosti v Litiji. Gre za prireditev, ki je namenjena povezovanju in predstavitvi nevladnih organizacij, podjetnikov, kmetij, javnih zavodov in drugih organizacij iz občine Litija. Med pestrim festivalskim druženjem se, namreč, lahko porodijo nove ideje za projektna ali druga sodelovanja. V sodobnem svetu se vse bolj kaže potreba po sodelovanju med različnimi sektorji in prebivalci lokalne skupnosti. Ena izmed priložnosti za navezovanje stikov, ki so podlaga za sodelovanja, so prav festivali.  

Spoznali boste številna društva in njihovo dejavnosti, dogodke ter poslanstvo. Morda boste dobili namig, da se jim v prihodnje pridružite pri njihovem delovanju. 

Program:


Na festivalu bo sodelovalo 24 predstavnikov krajevnih skupnosti, društev in drugih organizacij. Njihove predstavitve bodo potekale s programom, na stojnicah ali z razstavami.  Na stojnicah si bodo obiskovalci lahko ogledali promocijsko gradivo in različne izdelke ali se preizkusili v ustvarjanju na ustvarjalnih delavnicah. Letos sodeluje tudi Knjižnica Litija s podarjenimi knjigami, ki iščejo nove bralce. 

Z nastopi in drugim programom se bodo predstavili:

 

  • 8.20 Društvo Šola zdravja – skupina Litija, jutranja telovadba in predstavitev
  • 9.10 Pevski zbor Kresniške dame iz Kresnic  - pevski nastop
  • 9.40 Pevski zbor in literarna sekcija Društva upokojencev Litija – pevsko literarni nastop
  • 9.55 Ljudski godci in pevci s Polšnika – pevsko instrumentalni nastop 
  • 10.15 Nogometni klub Litija, predstavitev treninga in nogometnih spretnosti
  • Na prizorišču bodo tudi športniki iz  Karate kluba KENSEI iz Litije, ki bodo predstavili tehnike karateja in samoobrambe, hkrati pa bodo tudi obiskovalce povabili na učno delavnico teh veščin. 


Organizatorja Festivala skupnosti sta Občina Litija in Stičišče NVO osrednje Slovenije. 


Pridite na ustvarjalno poletno druženje v Litiji – Praznujmo skupaj!

 

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru