Usposabljanje ob prijavi na razpise programa Evropa za državljane

Brezplačno usposabljanje bo potekalo v torek, 10. 2. 2015, od 9.00 do 15.00 ure na Vojkovi 63 v Ljubljani. Namenjeno je predstavnikom nevladnih organizacij iz Osrednjeslovenske regije, ki se nameravajo s svojimi projekti prijaviti na razpis programa Evropa za državljane, ki je pomemben instrument spodbujanja večje vloge državljanov pri razvoju EU.

Na usposabljanju bodo udeleženci spoznali program Evropa za državljane in možnosti za financiranje, ki jih program prinaša v okviru sklopa: Evropski spomin, ukrepa: Pobratenje mestMreže mest in Projekti civilne družbe ter najpomembnejše vidike dobre projektne prijave. V praktičnem delu bodo udeleženci razvili svojo idejo in okvirno zapisali glavne elemente, ki jih vsebuje prijavnica, zato je priporočljivo, da imajo udeleženci predhodno idejo za prijavo in prijavnico razpisa na katerega se prijavljajo, ki jo bodo izpolnjevali.

Vsebina delavnice:

  • Predstavitev programa Evropa za državljane
  • Predpogoji za uspešno prijavo
  • Pisanje projektne prijave
  • Identifikacija in analiza problema
  • Formuliranje ciljev, rezultatov in aktivnosti
  • Opis ciljne skupine
  • Vrednotenje
  • Finančni načrt
  • Drugi pomembnejši deli prijavnice

Po usposabljanju bo članom Mreže NVO osrednje Slovenije na voljo brezplačno mentorstvo pri pripravi in oddaji projektne prijave.

Izvajalki:

Darja Sekula Krstič ima večletne izkušnje pri pisanju projektnih prijav in vodenju projektov. Izvedla je številne delavnice in svetovanja na teme razpisov, pridobivanja sredstev, financ in vodenja projektov. Nastopila je tudi že v vlogi ocenjevalke projektnih prijav. Je avtorica publikacije Kako napisati dober projekt. Klara Kržišnik je sodelavka Stičišča NVO osrednje Slovenije in je sodelovala pri promociji programa EZD v okviru Evropskega centra za civilno družbo.

Prijava:

Prijavite se lahko preko e-prijave do ponedeljka, 9. 2. 2015 oz. do zasedenosti mest na povezavi. Pri prijavi imajo prednost člani Mreže NVO osrednje Slovenije. Ob prijavi navedite za katerega od ukrepov programa Evropa za državljane boste pripravljali in oddali projektno prijavo. 

Dodatne informacije: 

Darja Sekula Krstič: 059 927 619, darja.krstic@consulta.si.

Vljudno vabljeni!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru