Priprava in prodaja prehrambnih izdelkov društev na sejmih in prireditvah

Tudi društva se srečujemo s pripravo in prodajo hrane v okviru sejmov in prireditev. Izobraževanje je tako namenjeno društvom, da se seznanijo z zakonskimi zahtevami in si uredijo pogoje za pripravo in prodajo prehrambnih izdelkov. V prvem delu izobraževanja se bomo posvetili pravnim in računovodskim vidikom prodaje prehrambnih izdelkov v društvih. V drugem delu pa bomo spoznali sanitarno tehnične pogoje ter HACCP. Sledilo bo še usposabljanje za varno delo z živili za člane društev, ki rokujejo z živili.

Program:

 

17.00 - 1. del - Pravni in računovodski vidik prodaje prehrambnih izdelkov za društva

Prvi del izobraževanja je namenjen predstavnikom društev, ki skrbijo za pravne akte, blagajniško poslovanje oz. finančno poslovanje društev pri prodaji prehrambnih izdelkov. Predstavili vam bomo, kako in kaj mora imeti društvo urejeno v svojem statutu, če pripravlja in prodaja prehrambne izdelke ter druge zakonske zahteve glede izdajanja računov.

Izvajalka: Tjaša Bajc, Consulta.si, Regionalni center NVO

18.00 - 2. del - Higiena in varnost živil - HACCP

Drugi del izobraževanja je namenjen vsem tistim članom, ki pripravljajo in prodajajo izdelke na sejmih in prireditvah. Ne glede na to, ali gre za stalno ali občasno dejavnost, ali gre za izdelavo, ali pa samo za prodajo. Osnova so minimalni sanitarno tehnični pogoji in spremljajoča dokumentacija HACCP načrt. Vsak, ki  rokuje z živili pa mora biti usposobljen za varno delo z živili, zato bodo vsi udeleženci prejeli pisno potrdilo o opravljenem izobraževanjem.

Izvajalka: Petra Privšek Konjačić s.p., SAN-ING, svetovanje in inženiring

Termin in lokacija:

četrtek, 13. 4. 2023, ob 17. uri

Izlake (Ker bi radi izobraževanje omogočili čim več zainteresiranim, vam bomo točno lokacijo izobraževanja sporočili po prijavi, saj jo bomo prilagodili glede na izkazan interes.)

Prijave:

Udeležba na izobraževanju je brezplačna za društva iz zasavske regije. Prijava na izobraževanje je obvezna do 12. 4. 2023 oz. do zapolnitve mest. Prijavite se na povezavi: www.consulta.si/prijavnica

 

Izobraževanje organiziramo v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije. Delavnica je sofinancirana s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00