Prostovoljci zasavske regije 2021 so ...

Znani so prejemniki nazivov natečaja Prostovoljec zasavske regije 2021. Nazive letos prejmejo štirje prostovoljci posamezniki, v vsaki občini eden, ena prostovoljska organizacija in en prostovoljski projekt.

Na javnem natečaju Prostovoljec zasavske regije 2021 so se za nazive potegovali posamezniki, organizacije in projekti v treh kategorijah, Prostovoljec zasavske regije 2021 po posameznih občinah, Prostovoljska organizacija zasavske regije 2021 in Prostovoljski projekt zasavske regije 2021.

Po prvi fazi javnega natečaja, ko je potekalo zbiranje predlogov za prejemnike nazivov, je v mesecu decembru, od 5.12. do 31.12., sledilo glasovanje. Glas za posameznika je preko poslanega SMS sporočila oddalo 211 oseb, za projekt pa 243.

Nosilci nazivov Prostovoljec zasavske regije 2021 so:

  • Maja Odlazek iz Podkuma, prostovoljka v Kulturnem društvu Podkum

Maja Odlazek je od leta 2013 aktivna prostovoljka v Kulturnem društvu Podkum in od 2016 desna roka predsednice pri vodenju društva. Veliko časa nameni prostovoljskemu delu v okviru kulturnega društva in domačega gasilskega društva, kjer je prostovoljka že od osnovne šole.

  • Mijo Levačič  iz Litije, prostovoljec Društva žarek upanja

Mijo Levačič deluje v prostovoljski organizaciji Društvo Žarek upanja že od njene ustanovitve, od leta 2001, ko je pričel s svojim prostovoljskim delom na področju težav s pitjem alkohola in zasvojenostjo. Mijo na osnovi svoje osebne izkušnje in v sodelovanju s številnimi strokovnjaki s svojim delovanjem vzgojno vpliva na številne posameznike v Zasavski regiji in tudi širše, jim je zgled, jim daje moč in kaže pot kako se je mogoče izviti iz brezna ali objema zasvojenosti.

  • Slobodan Filipovič iz Hrastnika, predsednik Kulturno umetniškega društva Veter

Slobodan Filipovič je predsednik Kulturno umetniškega društva Veter. Poleg vseh dobrodelnih koncertov tekom 30 let, ki se jim je odzval s svojo skupino VETER je v letu 2020 organiziral peticijo za izgradnjo novega doma Starejših občanov v Hrastniku. V mesecu oktobru 2021 pa organiziral tudi dobrodelni koncert za Dom starejših v Hrastniku.

  • Nataša Pavlovič iz Trbovelj, prostovoljka Društva prijateljev mladine Trbovlje.

Nataša Pavlovič je prostovoljka Društva prijateljev mladine Trbovlje že več kot 10 let in aktivna na večih področjih delovanja. V zadnjih letih je veliko časa in energije vložila v sam napredek društva na področju usposabljanja prostovoljcev, mentorstva, pomoči družinam, predajanju znanja in urejanju razpisnih dokumentaciji ter iskanju novih virov financiranja za organizacijo.

Naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2021 prejme

  • Planinsko društvo Hrastnik.

Planinsko društvo Hrastnik je z izvedbo projekta Prenova Planinskega doma na Kalu vsekakor dokazala, da se s trdim delom in močno voljo članov društva vsekakor da izpeljati tudi takšne projekte, ki pomenijo bogato dodano vrednost v lokalnem okolju kot tudi širše. Člani društva so pri navedenem projektu opravili preko 1000 ur prostovoljnega dela. Rezultat pridnih rok članov društva je viden pri novi zunanji podobi kalske planine in Planinskega doma na Kalu, ki jo pohvalijo številni mimoidoči kot tudi stalni obiskovalci.

Naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2021 prejme

  • projekt Prostofer v občini Hrastnik, Zavod Zlata mreža in Občina Hrastnik.

Projekt PROSTOFER je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt zavoda Zlata mreža za mobilnost starejših, ki se mu je letos priključila tudi Občina Hrastnik. Projekt povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč. V Občini Hrastnik je kar 17 prostovoljnih voznikov, ki so v zgolj osmih mesecih opravili že več kot 150 brezplačnih prevozov.

 

Letos sklepnega dogodka s podelitvijo nazivov ne bo. Nazive bodo prejemnikom podelili individualno na Občinah, v skladu z navodili in priporočili za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Letos bodo prejemnikom nazivov praktične pozornosti podarili Steklarna Hrastnik, d.o.o. in Razvojni center Srca Slovenije.

Javni natečaj Prostovoljec zasavske regije izvaja Regionalni center NVO v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, Občino Litija, Občino Hrastnik, Občino Trbovlje in Slovensko filantropijo, koordinatorico mreže slovenskih prostovoljskih organizacij. Medijski partner natečaja je Radio Aktual KUM.

Tekom celotnega natečaja je nad izvedbo in potekom natečaja bedela komisija, sestavljena iz predstavnic vseh štirih občin regije in predstavnice Slovenske filantropije.

Več informacij o prejemnikih nazivov in vtise iz podelitev boste v prihodnjih dneh našli na spletni strani www.consulta.si, v E-obvestilniku Regionalnega centra NVO, v Facebook skupini ZaNVO - nevladne organizacije zasavske regije in v lokalnih in regionalnih medijih. 

Vsem prejemnikom nazivov še enkrat iskrene čestitke in velik hvala!

 

Natečaj se izvaja v okviru Regionalnega centra NVO in je sofinanciran s strani Ministrstva za javno upravo iz Sklada za NVO.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00