Video veščine za spodbujanje prostovoljstva in aktivnega državljanstva

Dvodnevna intenzivna spletna delavnica video veščin bo potekala 21. in 23. 6 2021 med 10.00 in 12.00 uro. Namenjena je krepitvi video veščin organizacij za obvladovanje digitalnega pripovedovanja zgodb na področju vključevanja, angažiranja in promocije aktivnega državljanstva in prostovoljstva. 

 

Delavnica obsega osnovne spretnosti in postopke potrebne za snemanje kratkega videa z uporabo mobilnega telefona, od konceptualizacije in spretnosti uporabe kamere do montaže in objave. Delavnica je zasnovana na praktičnem projektu ustvarjanja kratkega videoposnetka, ki predstavlja izkušnjo prostovoljca.

Kako uporabljamo video kot orodje za vključevanje / aktiviranje posameznikov v dejavnosti organizacije, aktivizem, prostovoljstvo;

Kaj je vizualno pripovedovanje zgodb, zakaj in na kakšen način ga lahko uporabimo pri svojem delu;

Kako pripraviti snemalno knjigo, posneti in urediti kratek video s pametnim telefonom.

Ponedeljek, 21. 06. 2021 (10.00 - 12.00)

Digitalno in vizualno pripovedovanje zgodb, načrtovanje in razvoj video projekta, pisanje scenarijev, snemalna knjiga, snemanje z mobilnim telefonom, snemanje zvoka z mobilnim telefonom.

Sreda, 23. 06. 2021 (10.00 - 12.00)

Urejanje videa z brezplačno programsko opremo za mobilni telefon in računalnik: urejanje slike in zvoka, podnaslavljanje.

Delavnico bo vodila Aliaksandra Ihnatovich, ki je predavateljica, raziskovalka vizualne kulture in strokovnjakinja za komunikacijo. Aliaksandra ima skoraj 10 let izkušenj z mentorstvom različnih filmskih / video / medijskih delavnic za mlade in odrasle, s poudarkom na skupinah z manj priložnostmi, predstavnikom nevladnih organizacij in aktivistom. Aliaksandra snema dokumentarne in eksperimentalne filme ter piše o medijih in vizualni kulturi.


Delavnica je del projekta ERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvu in se izvaja v sodelovanju z mednarodnimi partnerji zato bo dogodek potekal v angleškem jeziku preko spletne platforme ZOOM. Prijave so možne do zasedenosti mest. Udeležba na dogodku je brezplačna in je sofinancirana s strani programa Evropa za državljane.

Prijava na delavnico.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru