Brezplačna zagovorniška usposabljanja

Zadnje čase je zaznati rastoče pričakovanje, da naj nevladne organizacije vodijo zagovorniške procese, da naj vplivajo na politike, prakse in same odločevalce. Poznate delovanje zagovornika? Kaj je potrebno za učinkovito zagovorniško akcijo? Ste že slišali za lobiranje? Znate pravilno zapisati svoje predloge?

Na ZLHT - Regionalnem centru NVO in Stičišču NVO osrednje Slovenije smo za nevladne organizacije iz regij pripravili posebna brezplačna zagovorniška usposabljanja, kjer se boste lahko naučili vse o osnovnih elementih zagovorništva, kaj je to zagovorniški proces, kako pripraviti učinkovito zagovorniško pobudo in spoznali zagovorniško akcijo v praksi.

1. ABC ZAGOVORNIŠTVA je usposabljanje v obliki delavnice, kjer se boste seznanili z osnovnimi elementi zagovorništva, načeli in spoznali, kako lahko s pravo strategijo in pristopom dosežete željene spremembe.Predavala bo Petra Cilenšek, uni.dipl.pravnica, ki že vrsto let na nevladne organizacije prenaša svoja znanja in izkušnje uspešnega delovanja in vodenja nevladnih organizacij ter priprav zagovorniških akcij.

Delavnica bo potekala v torek, 19.3.2019 na Vojkovi 63 v Ljubljani, od 9:00 do 13:00 (prijave niso več možne)

2. KAKO USPEŠNO PRIPRAVITI POBUDO? je usposabljanje v obliki delavnice, kjer se boste seznanili, kdaj je najbolje pripraviti pobudo in kako jo pravilno zapisati. Spoznali boste, kako željeno spremembo pravilno argumentirati v pogovoru z npr. županom. Prikazan bo tudi praktičen primer zapisa.Predavala bo Petra Cilenšek, uni.dipl.pravnica, ki že vrsto let na nevladne organizacije prenaša svoja znanja in izkušnje uspešnega delovanja in vodenja nevladnih organizacij ter priprav zagovorniških akcij.

Delavnica bo potekala v torek, 26.3.2019 na Vojkovi 63 v Ljubljani, od 9:00 do 11.30 (prijave niso več možne)

3. ABC ZAGOVORNIŠTVA: osnovni elementi je usposabljanje za zasavske nevladne organiazcije v obliki delavnice, kjer se boste seznanili z osnovnimi elementi zagovorništva, načeli in spoznali, kako lahko s pravo strategijo in pristopom dosežete željene spremembe. Predavala bo Petra Cilenšek, uni.dipl.pravnica, ki že vrsto let na nevladne organizacije prenaša svoja znanja in izkušnje uspešnega delovanja in vodenja nevladnih organizacij ter priprav zagovorniških akcij.

4. ZAGOVORNIŠKA AKCIJA V PRAKSI je usposabljanje v obliki predstavitve, kjer boste spoznali ozadje uspešne lokalne okoljske zagovorniške akcije, s poudarkom kateri koraki in elementi zagovorništva so bili tisti, ki so pripeljali do spremembe. Spoznali boste zgodbo EKOKROGA, Društva za naravovarstvo in okoljevarstvo. Vse vidike zagovorniške akcije bo predstavil Uroš Macerl.

Seminar bo potekal v četrtek, 11.4.2019 v informacijski pisarni ZLHT – Regionalnega centra NVO, C. Borisa Kidriča 2, Zagorje ob Savi , od 17:00 do 18:30 PRIJAVA

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00