Priprava letnega poročila za nevladne organizacije

Za društva, zavode in ustanove iz Občin Litija, Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik organiziramo brezplačno delavnico Priprava letnega poročila za leto 2018. Delavnica bo v četrtek, 31.1.2019 od 17.00 do 20.00, v Modri sobi Kulturnega centra Litija, Trg na Stavbah 8a, Litija.

 

Delavnica je namenjena predsednikom, tajnikom in blagajnikom društev oziroma osebam odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v društvih, zavodih in ustanovah. Na njej se boste seznanili s pravilno pripravo poročil, zakonskimi podlagami in praktičnimi primeri finančnega poslovanja ter se tako pripravili na oddajo poročil za leto 2018.

Termin

četrtek, 31.1.2019 od 17.00  do 20.00, v Modri sobi Kulturnega centra Litija, Trg na Stavbah 8a, Litija

Program

  • vodenje  poslovnih knjig (knjigovodske listine, vodenje,…)  
  • opredelitev pridobitne in nepridobitne dejavnosti (članarine, donacije, sponzorstva...);
  • pregled blagajniškega poslovanja
  • vrste izplačil v društvih (nagrade, potni nalogi, avtorski honorarji, osebni prejemki...);
  • priprava na oddajo dokumentov za zaključni račun.
  • priprava davčnega obračuna

Prijave

Udeležba na delavnici je brezplačna za nevladne organizacije iz občin Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Trbovlje. Prijava je obvezna. Prijavite se lahko preko e-prijave do zasedbe prostih mest oz. do 29.1.2019.

Izvajalka

Delavnico bo izvedla Tjaša Bajc, diplomirana ekonomistka z večletnimi praktičnimi izkušnjami vodenja poslovnih knjig za podjetja in nevladne organizacije. Na ZLHT – Regionalnemu centru NVO izvaja svetovanja s področja računovodstva in financ za nevladne organizacije.

 

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na info@consulta.si.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00