NVO s potencialom se predstavi: Društvo Premik

Premik, društvo za razvoj in krepitev socialnega dela so energični in ambiciozni študentje, ki želijo pridobljeno znanje s fakultete, kar se da hitro spraviti v resnično življenje. Tako že skoraj eno leto izvajajo projekt Super starš. Organizirajo različne prostočasne aktivnosti za mlade starše in poskrbijo za brezplačno varstvo njihovih otrok.

Takole so zapisali o najnovejšem projektu:

»Super starš je projekt, ki je nastal na podlagi diplomskega dela Urške Mikolič z naslovom Mladi starši: viri moči in potrebe. Iz raziskav, ki so bile izvedene za namen diplomskega dela, smo izluščili prosti čas kot področje, ki se bistveno spremeni v vsakdanu mladega starša. Starši namenjajo veliko pozornosti otrokom, s tem pa pogosto prilagodijo tudi svoj prosti čas. pogosto tudi skupaj z njim. odločitev za družino je ena izmed največjih življenjskih prelomnic, ki mlade postavi v zelo negotov položaj, državna ureditev jim kljub temu nudi le malo ugodnosti. Tako smo se odločili, da s projektom Super starš, z raznolikimi brezplačnimi aktivnostmi poskusimo staršem omogočiti kvalitetno in brezplačno preživljanje prostega časa, namenjenega samo njim kot posameznikom, da se lahko sprostijo, družijo in se povežejo z ostalimi starši. Ker pa je velik problem pri prostočasnih aktivnostih staršev tudi varstvo otrok, smo se odločili, da v času dogodka omogočimo tudi to, za kar poskrbijo naše prostovoljke in prostovoljci (kakšnega dodatnega pa se tudi ne bi branili ;) ). Kdor želi, se nam lahko pri organizaciji in izvajanju projekta kadarkoli pridruži. Dostopni smo na Facebook strani Projekt Super starš in e-naslovu drustvopremik@gmail.com. Veseli bomo vsakega novega obraza.«

Do sedaj so staršem omogočili sprostitev ob igranju družabnih iger, brezplačen bowling, biljard, drsanje, izmenjevalnico stvari ter obleke in igrače, ki so ostale podarili v dobrodelne namene.

Takole so dogodke komentirali nekateri uporabniki: 

  • “Všeč mi je bilo da so animatorke res poskrbele tako za nas kot za otroke. Res smo se starši lahko popolnoma sprostili. In medtem ko vsak dan vedno mi skrbimo za otroke, je bilo lepo, da je tokrat nekdo "pocrkljal" nas!”
  • “Zelo cenim, da sva si z možem lahko privoščila drsanje v dvoje, ker drugače vedno drsamo z otroki in se nikoli ne moreva sproščeno.”
  • “Zelo mi je všeč in podpiram idejo in organizacijo. Pohvalila bi varstvo otrok in animacijo za otroke, otroci so bili tudi zelo veseli.”
  • “Zelo mi je všeč da se družimo z ljudmi s podobnimi interesi, da otroci kvalitetno preživljajo prosti čas, medtem ko si starši lahko vzamemo urico, da se med seboj podružimo.”

Na njihovi poti jim ob strani stojimo tudi mi – Stičišče nevladnih organizacij osrednje Slovenije. Društvo Premik je definitivno nevladna organizacija s potencialom in je zato del programa NVO s potencialom. V okviru programa jim nudimo brezplačna izobraževanja in mentorstva, da bodo čim lažje in uspešneje dosegali svoje cilje. Želijo si še primernih prostorov, kjer bi lahko izvajali svoje aktivnosti in ustanovili družinski center za mlade starše.

H koriščenju naših uslug vabljene tudi druge nevladne organizacije, ki se trudite za boljše razmere okoli vas. Pišite nam na e-naslov: info@consulta.si ali pokličite na 01 3209 484.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru