Napovedujemo "Lokalni izziv" MO Ljubljana

Z letošnjim letom začenjamo s serijo novih dogodkov imenovanih »Lokalni izziv«, kjer bomo iskali korake in ideje za razreševanje lokalnih potreb, ki jih prepoznavamo v sodelovanju z NVO, občinskimi organi in drugimi javnimi institucijami po občinah osrednjeslovenske regije. Najboljše ideje bomo strokovno podprli in jih začeli skupaj realizirati.

Tako kot imamo ljudje svoje potrebe, imajo le-te tudi lokalne skupnosti. A potrebe ne smemo enačiti s težavo, problemom. Potreba je "luknja" med situacijo, ki je, in situacijo, kakršna bi morala biti.

Na enodnevnem dogodku "lokalni izziv" se bodo oblikovale delovne skupine znotraj katerih bodo člani izmenjevali ideje, znanja in rešitve za razreševanje vnaprej dodeljene lokalne potrebe. Preko moderiranega skupinskega dela bodo udeleženci pripravil idejno rešitev kako zadovoljiti izbrano lokalno potrebo in opredelili korake za reševanje/zadovoljevanje te lokalne potrebe. Vse skupine bodo ob koncu dogodka predstavile svoje idejne rešitve in skupina, ki bo predstavila najboljše idejne rešitve za zadovoljevanje izbrane lokalne potrebe, bo zmagovalna. 

Prvi dogodek se bo zgodil v Ljubljani, 28. februarja 2017 v Hiši EU (Dunajska cesta 20). Na področju mladine, sociale in okolja smo izmed prepoznanih lokalnih potreb določili eno iz vsakega področja in sicer: 

  • Kako mlade spodbuditi k vključevanju v mladinske organizacije? ​
  • Kako zmanjšati količino zavržene hrane?
  • Ozaveščanje o sprejemanju drugačnosti med mladimi. 

Želite sodelovati na dogodku? Prijavite se preko e-obrazca TUKAJ in izberite eno od lokalnih potreb, ki vas vsebinsko najbolj zanima ali se z njo prostovoljno ukvarjate v okviru vaše nevladne organizacije, službe, študija, ali samo želite, da se na tem področju naredi korak naprej. Delo bo potekalo po skupinah in na moderiran način. 

Več informacij sledi kmalu. Sprejmite izziv in se nam pridružite.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru