V AIA, društvu za izboljšanje kvalitete življenja razmišljajo brezmejno in uresničujejo svoje sanje!

Ime društva izhaja iz grške mitologije, kjer v zgodbi Odisej na svoji odisejadi na otoku AIA sreča najboljšo grško čarovnico Kirko, ki je znala sneti celo zvezde z neba. Ni pomembno kje se izgubljeni otok nahaja, za društvo je AIA simbol sonca in dežela neskončnih možnosti, ki čakajo, da jih uresničujemo in polno živimo.

V letu 2016 so se z namenom okrepiti svoj strokovni in organizacijski razvoj vključili v program NVO s potencialom v katerem so pridobivali znanja s področja zagovorništva, komunikacije, pridobivanja sredstev, razpisov in strateškega načrtovanja.

Kaj pravzaprav je NVO s potencialom?

Je nevladna organizacija, ki izkazuje interes za lasten organizacijski, strokoven in zagovorniški razvoj, ter je pripravljena zadovoljevati lokalne potrebe oziroma aktivno prispevati k razvoju lokalne skupnosti. NVO s potencialom je aktivna organizacija, ki se razvija in pripeva k razvoju okolja v katerem deluje oziroma izvaja nove storitve.


Društvo svoje delovanje razširja z mladinskim centrom, ki je namen vsem mladim in mladim po srcu. Občina Mengeš jim je v oktobra leta 2011 zagotovila osnovne prostore (staro knjižnico), v kateri lahko nemoteno delujejo, ustvarjajo, se razvijajo. AIA - Mladinski center Mengeš (AIA-MCM) deluje na najrazličnejših področjih, ki bogatijo življenje, od umetniško - kulturne dejavnosti, glasbe, športa, aktivnega, organiziranega druženja, ljubiteljstva do živali, sprostitvenih dejavnosti, varstva okolja in do humanitrne dejavnosti.

Med temeljne cilje AIA-MCM štejejo spodbujanje mladostnikov in otrok k aktivnemu preživljanju prostega časa, krepitev pozitivnih socialnih stikov in vpliv na razvoj pozitivnih vrednot. Držijo se dveh načel, ki sta tudi njihovo poslanstvo: sprejemanje različnosti in odprtost do idej, kar njihovo delovanje v praksi tudi potrjuje. Namenjeno je vsem, ne glede na starost, narodnost, raso, pogled na svet ali veroizpoved, AIA je sončna dežela mnogih možnosti.

K projektu NVO s potencialom še vedno vabimo zainteresirane nevladne organizacije (društva, zavode in ustanove), katerih poslanstvo in delo je pomembno in prepoznano v lokalnem okolju. V okviru programa se boste vključili v brezplačna usposabljanja, mentorstva in svetovanja na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Vsebina programa bo individualno prilagojena potrebam organizacije. Več podrobnejših informacij prejmete na naši uradni spletni strani.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00