Ponoven zagon počitniških aktivnosti za otroke

Kavarna NVO se odpira tudi v Hrastniku. Delovna skupina lokalnih nevladnih organizacij se bo sestala z namenom preučitve možnosti za ponoven zagon izjemno uspešnega poletnega programa za otroke in mladoletne, ki je v Hrastniku že potekal. Kavarna NVO Hrastnik bo v ponedeljek, 29. 5. 2017, ob 18.00.

Kavarna NVO


V Kavarnah NVO bomo z usmerjenimi pogovori obravnavali potrebe, ki smo jih na preteklih posvetih z nevladnimi organizacijami prepoznali v občinah zasavske regije. Na nekatere od njih bi  lahko v veliki meri civilna družba samostojno odgovarjala,  pri naslavljanju kompleksnejših vsebin pa v sodelovanju s partnerji iz ostalih sektorjev. Na srečanjih v okviru Kavarne NVO, ki se bodo odvijale po vseh občinah zasavske regije, bomo v dialogu z nevladnimi organizacijami, vsakič obravnavali po eno potrebo iz okolja.

Na srečanjih bomo spodbujali povezovanje nevladnih organizacij v smeri izmenjave znanj, zamisli in  izkušenj, raziskovali bomo možnosti združevanja kapacitet organizacij, predvem pa ustvarjali priložnosti za skupen - močnejši nastop pri naslavljanju potreb okolja in lastnih izzivov s katerimi se organizacije srečujejo pri njihovem delovanju.

Z močnejšimi povezavami in komunikacijo bomo krepili nevladni sektor v regiji in vzgajali kreativno vzdušje, ki temelji na povezovanju in sodelovanju. Prizadevali si bomo, da sprožimo več povezovanja na regijski ravni in kakovostno naslovimo tudi potrebe, ki zadevajo celotno zasavsko regijo.

Organizacije, ki delujejo v okviru civilne družbe pomenijo široko skupnost, ki naslavlja pomembna vsebinska področja in sestoji iz različnih ciljnih skupin prebivalstva. V nevladnih organizacijah  so dragocene izkušnje in posebna znanja, v njihovih kolektivih pa velika želja in motivacija za delo, saj predstavniki NVO že od nekdaj delujejo večinoma prostovoljno. Zato je pomembno zavedanje, da v nevladnem sektorju obstaja izjemen razvojni potencial regije.

Dobrodošli v Kavarno NVO vsi tisti, ki želite aktivno prispevati k reševanju izzivov skupnosti.

Za teme in termine spremljajte spletno stran ali naš Facebook

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.