Kaj si NVO lahko obetamo od novih županov?

V skupni akciji smo vsa regionalna stičišča za nevladne organizacije na kandidate za župane naslavljala vprašanja o nevladnem sektorju. Ker ima Osrednjeslovenska regija 26 občin smo izbrali deset večjih občin: Domžale, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Litija, Ljubljana, Logatec, Medvode, Trzin, Vrhnika, kjer si v spletni aplikaciji na portalu www.mojadruzba.si še vedno lahko ogledate njihove odgovore.

Kandidate za župane smo spraševali predvsem pri reševanju katerih problemov, ki jih zaznavajo v občini menijo, da bi jim društva in druge nevladne organizacije lahko pomagale in kako jih bodo vključevali. Na kancu smo izpostavili še najbolj pereča vprašanja, ki smo jih prejeli od lokalnih NVO in želijo nanje dobiti odgovore od bodočih županov.

Društva in druge nevladne organizacije so eden ključnih akterjev razvoja lokalne skupnosti, saj delujejo v tesnem stiku z ljudmi in zato poznajo potrebe občank in občanov. Odnos kandidata do teh vprašanj priča tudi o njegovem odnosu do družbe, občanov, neposredno demokracije, skratka, priča o načinu vodenja občine.

Na spletni strani: www.mojadruzba.si/lokalne-volitve-2014/rezultati-lokalnih-volitev-2014/169-osrednja-slovenija si tako lahko ogledate odgovore županov, ki so si vzeli čas in odgovorili na vprašanja, ki smo jih nanje naslovile nevladne organizacije.

Vprašanja smo naslovili na vse županske kandidate v izbranih občinah. Odgovore županskih kandidatov smo sproti objavljali na spletni strani, kjer si jih še vedno lahko ogledate. 

Projekti

Regionalni center NVORegionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru

 

Pisarni sta za osebna srečanja trenutno zaprti.