V kratkem prvi poziv za sofinanciranje projektov LAS

Že imate projektno idejo, s katero lahko pospešite lokalni razvoj? Lahko vam pomagamo. Septembra bo namreč predvidoma objavljen prvi javni poziv LAS Srce Slovenije za sofinanciranje projektov, ki bodo sledili Strategiji lokalnega razvoja LAS. V LAS za mesto in vas pa so že pripravili osnutek javnega poziva za izbor operacij LAS.

 

LAS Srce Slovenije bodo podprli projekte, ki bodo sledili naslednjim tematskim področjem:
1. ustanavljanje novih delovnih mest,
2. osnovne storitve na podeželju,
3. varstvo okolja,
4. večja vključenost mladih, žensk in drugih ranljivih skupin na podeželju.

Upravičeni so prijavitelji iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji.

Priprave na javni poziv v polnem teku

LAS za mesto in vas, ki je bila ustanovljena na pobudo 6 občin Ljubljanske urbane regije – Domžal, Komende, Medvod, Mengša, Trzina in Vodic ter Regionalne razvojne regije LUR, so že pripravili osnutek javnega poziva za izbor operacij LAS.

Osnutek je pripravljen na podlagi trenutno veljavnih uradnih dokumentov in se bo do dokončne potrditve dopolnjeval z naknadnimi zahtevami pristojnih ministrstev. V pozivu so opredeljeni pogoji, ki jih morajo izpolnjevati upravičenci: upravičeni in neupravičeni stroški, merila za izbor operacij in postopek izbora operacij, ki se bodo sofinancirale iz sredstev LAS.

Javni poziv namerava LAS za mesto in vas objaviti najkasneje 2 meseca od pridobitve Odločbe o potrditvi LAS in navodil o upravičenih stroških s strani obeh pristojnih ministrstev. Javni razpis bo odprt najmanj 5 mesecev od dneva objave.

Tematska področja ukrepanja so:
1. ustvarjanje delovnih mest, 
2. razvoj osnovnih storitev (samo Sklop A – operacije, ki bodo sofinancirane iz sredstev EKSRP),
3. varstvo okolja in ohranjanje narave,
4. večja vključenost mladih, žensk in drugih ranljivih skupin.

Izkušena ekipa vam bo pomagala razviti projektno idejo. Za več informacij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na info@consulta.si

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru