Pametni glas

Skupaj opozarjamo na lokalne potrebe in spremljamo stanje nevladnega sektorja v regiji.

S klikom na spodnji logotip vstopite v aplikacijo Pametni glas in oddajte svoj predlog:

Za lažjo in bolj učinkovito komunikacijo med občani in odločevalci, smo Stičišče NVO osrednje Slovenije, ZLHT - Regionalni center NVO, Zavod Inštitut za elektronsko participacijo in podjetje Smartis City  razvili aplikacijo Pametni glas, s katero lahko svoje predloge, pobude in komentarje za izboljšanje stanja v občinah zasavske in osrednjeslovenske regije, oddate kar preko pametnega telefona ali računalnika.

Na aplikaciji Pametni glas bomo zbirali vaše predloge, jih pregledali in jih kot predloge posredovali aktualnim občinskim odločevalcem.

Inovativno spletno orodje Pametni glas je podpora izvajanju civilnega dialoga na lokalni ravni in spodbujanja vključevanja javnosti v pripravo lokalnih politik.

Spletno orodje omogoča prepoznavo lokalnih potreb in njihovo komentiranje ter zbiranje podpore za posamezne pobude in potrebe. Spremljate jih lahko tudi na facebook strani: Pametni glas NVO.

Spletno aplikacijo najdete:

 

  • preko iOS QR kode: 

Za več informacij o aplikaciji si poglejte naš video:

    

OZADJE APLIKACIJE

Z naborom različnih podatkov oziroma pripravljenimi kazalniki želimo na prijazen in vizualno razumljiv način predstaviti stanje nevladnih organizacij in civilnega dialoga v regiji. Glavni namen spletnega orodja »Pametni glas« je podpora izvajanju civilnega dialoga na lokalni ravni in spodbujanje vključevanja javnosti v pripravo lokalnih politik. 
Spletno orodje bo omogočalo tudi prepoznavo lokalnih potreb in njihovo komentiranje ter zbiranje podpore za posamezne pobude in potrebe.

V prvi fazi razvoja spletnega orodja smo vzpostavili kazalnike razvoja nevladnega sektorja v lokalni skupnosti. Podatki so bili pripravljeni s ciljem izboljšati prepoznavnost nevladnih organizacij (NVO), njihovo sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in spodbuditi razvoj civilnega dialoga. V drugi fazi smo na podlagi zbranih podatkov oblikovali aplikacijo, ki smo jo skozi testno obdobje posodabljali in prilagajali, da predstavlja uporabniku prijetno izkušnjo. Tako je v tretji fazi na voljo aplikacija, kjer lahko uporabnik odda predlog ali pobudo iz lokalnega okolja in si ogleda statistične podatke razvoja in dela nevladnih organizacij v posamezni občini.

Na podlagi ključnih področij vpetosti nevladnih organizacij v lokalni skupnosti smo zbrali statistične podatke, ki prikazujejo stanje nevladnega sektorja in civilnega dialoga v izbrani občini, njegove spremembe oziroma napredek. S podatki spremljamo razvoj sektorja v določenem časovnem obdobju, tj od leta 2013 (oziroma 2015) dalje. 

Trenutno se zbrani podatki nanašajo na občine zasavske in osrednjeslovenske statistične regije, kjer so sedeži upravnih enot:

ZASAVSKA REGIJA:  Litija, Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik


OSREDNJESLOVENSKA REGIJA:  Logatec, Vrhnika, Domžale, Kamnik, Ljubljana, Grosuplje

 

 

Pri razvoju spletnega orodja Pametni glas sodelujejo:

 

Stičišče NVO osrednje Slovenije

ZLHT - Regionalni center NVO

Zavod Inštitut za elektronsko participacijo

SmartIS city d.o.o.

 

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru