NOV Katalog učnih programov za osnovne šole

Izdali smo posodobljen katalog učnih programov za osnovne šole. Vključeni so programi zasavskih nevladnih organizacij, ki izvajajo programe v 5 kategorijah: naravoslovje, šport, kultura, tehnika in drugo. 

Nevladne organizacije, ki delujejo v lokalnih okoljih s svojim delovanjem in programi ponujajo doživljajski in izkustven način izobraževanja mladih, ki je lahko popestritev obstoječih učnih programov. Z vključevanjem nevladnih organizacij v šolski program spodbujamo razvoj programov nevladnih organizacij in njihovo vključitev v proces izvedbe učnega načrta ter tako ne le vzpostaviti lokalna partnerstva med šolo in nevladnimi organizacijami v občini, ampak jih trajnostno povezati.

S katalogom vas želimo seznaniti o pestri ponudbi programov oziroma izbiro in možnosti vključitve programov v učni program, dneve dejavnosti, izbirne predmete ali preprosto oblikovanje novih interesnih ter drugih prostočasnih dejavnosti. Predstavljeni so programi, ki jih nevladne organizacije izvajajo na lokaciji v bližnjem lokalnem okolju oziroma jih izvedejo na šoli in dosegajo pričakovane cilje učnih vsebin.

Programi so predstavljeni s kratkim opisom, primernostjo starostni skupini, časom trajanja in lokacijo izvedbe programa, okvirno ceno in kontaktom nevladne organizacije. Vsi pripravljeni programi se lahko prilagodijo različnim zahtevam osnovne šole. Verjamemo, da vam bodo predstavljene vsebine v pomoč pri oblikovanju vaših učnih načrtov in pripravi zanimivih učnih uric.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00